Головна » 2017 » Квітень » 4 » Чисто там, де не смітять
20:44
Чисто там, де не смітять

Учні Машівської школи на заклик лісівників ДП «Любомльський лісгосп» прибрали чималу територію лісу вздовж дороги до села. Вихід цей відбувся для підтримки акції, започаткованої Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства «Чистий ліс».

Напевно б кожного пересічного громадянина неабияк здивувало і жахнуло, усе те, на що можна натрапити у лісі. А дітей вражало тим паче. Це для них було уроком великим і вельми незабутнім, який несподівано засвоювали щокроку. Адже для роздумів тут фактів сила-силенна: чому люди годні винести сміття і просто викинути посеред лісу, як вплинуть та який негатив принесуть різні побутові відходи навколишній природі, де можливо їм прийдеться відпочивати, насолоджуватись мальовничими пейзажами чи збирати гриби-ягоди. Трудились школярі старанно, вивезли кількa підвод, навантажених повністю усіляким непотребом.

  

«Цей відрізок дороги проблемний, - розповідає майстер лісу Сергій Оксентюк. - Вона іде від міжнародної автотраси, неподалік – великий рекреаційний пункт «Машівський бір». За відпочинковою територією ведемо постійний нагляд, а ось далі у лісі – невтішна ситуація. Викидають сміття, хто проїздом, чи відпочити з’їхали і лишили після себе непотріб. Ми усіляко боремося, обкопали з обох боків дороги рівчаки, щоб не заїжджали машинами у сосновий ліс. Але то треба, щоб совість у людей прокинулась і заговорила.»

   

Саме напередодні пасхальних днів кожен господар дбайливо позбувається своїх непотрібних речей. Натомість на околицях населених пунктів у лісах з’являються все нові стихійні сміттєві звалища. У різні історичні періоди людство зазнавало загроз своєму існуванню. Схоже, у нинішню епоху настає нова небезпека - катастрофічного збільшення побутових відходів. Працівники лісового господарства вкотре звертаються до жителів та настійно просять не засмічувати ліс. Порушники, спіймані на гарячому сплатять штраф – громадяни – від 425 до 850 гривень, посадовці – від 850 до 1700 гривень. Шануймо і бережімо природу.

Переглядів: 446 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar