Головна » 2018 » Липень » 10 » Достойний виступ на обласному зльоті юних лісолюбів із Куснищ
14:29
Достойний виступ на обласному зльоті юних лісолюбів із Куснищ

Минулого тижня у Шацькому лісовому коледжі пройшов обласний зліт учнівських лісництв. Честь Любомльського району захищало Куснищанське шкільне лісництво, яке, до речі, є неодноразовим учасником та призером подібних заходів.

Цьогорічний зліт мав ювілейну дату, адже відбувався п’ятдесятий раз. Проводять його традиційно управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації та Волинський обласний еколого-натуралістичний центр.

Про те, як змагались юні лісівники, розповів керівник шкільного лісництва Петро Антонюк: «Зліт тривав два дні. Участь у ньому взяли наші учні Уляна Ковальчук, Вадим Шлапа, Софія Куран. Першого дня після урочистого відкриття школярі презентували виставку робіт, пов’язаних із лісом та представили шкільне лісництво. На другий день відбувався захист науково-дослідницьких робіт та практичні завдання. Тема нашої наукової роботи звучала так: «Вирощування катальпи бігнонієвидної із закритою кореневою системою в умовах Куснищанської ЗОШ І-ІІІ ст.». Її відмінно захистила Софія Куран, яка впевнено відповіла на численні запитання членів журі та посіла 2 місце. Тема справді виявилась цікавою, ми минулоріч із школярами у парку збирали насіння з цього декоративного квітучого дерева, сіяли, спостерігали за сходженням та розвитком рослин. На території дендропарку та дослідних майданчиках коледжу були організовані квести, учасники демонстрували свої знання теоретичні та практичні у лісівництві, мисливствознавстві, все те, що здобули, займаючись у шкільному лісництві.»

    

Загалом у роботі зльоту взяли участь команди 25 шкільних лісництв. Наші юні природолюби посіли третє місце. Окрім цього в цей день учням Куснищанського шкільного лісництва із обласного центру привезли ще пачку грамот: за участь у національному етапі XІ Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Загадкове життя домашніх улюбленців»., у Всеукраїнській акції «Ліси для нащадків» за зайняте 2 місце у Всеукраїнському еколого-натуралістичному поході «Біощит» операція «Мурашка».

До слова, уже цього року троє вихованців Куснищанського шкільного лісництва планують вступати у Шацький лісовий коледж, п’ятеро – уже є студентами цього навчального закладу. Тож тішимось за підростаюче молоде покоління лісівників, бажаємо успіхів у їх хороших починаннях.

Переглядів: 616 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar