Головна » 2017 » Квітень » 1 » У лісі - період тиші
15:36
У лісі - період тиші

 
Сезон тиші це нова природоохоронна компанія, яка запровадилася в Україні вперше 1 квітня 2016 р. і має законодавчу основу. Згідно із законом Сезон тиші з цього часу діятиме в Україні щорічно з 1 квітня по 15 червня.

Його ініціатори — народний депутат України Микола Томенко, Київський еколого-культурний центр і Громада рибалок України, розробили законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», № 322-VIII". Він був затверджений 5 травня 2015 р. 

Цим Законом внесено важливе доповнення до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ»: «У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)»

За порушення цих вимог загрожує адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тому підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

1 квітня також відзначається Міжнародний день птахів

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково саме у квітні. 1 квітня 1906 підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Переглядів: 544 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar