Головна » 2015 » Листопад » 25 » ДП "ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ ЛІСГОСП" ПРОКЛАВ НОВУ ДОРОГУ
12:07
ДП "ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ ЛІСГОСП" ПРОКЛАВ НОВУ ДОРОГУ

Жителі села Почапи завдяки цьому мають зручне і швидке сполучення із райцентром

Хороші дороги в лісі є вкрай важливими та зручними і для місцевих жителів, і для працівників лісового господарства. Якщо прості громадяни користуються лісовим шляхом, щоб добре доїхати по гриби-ягоди, а часто, простуючи ним, значно скорочують відстань до сусіднього села, то для лісівників така дорога відіграє велику роль у роботі. Це – і безперешкодне та швидке потрапляння у віддалені масиви лісової охорони у разі пожеж, випадків лісопорушень та браконьєрства, а ще доступний якісний доїзд лісовозної техніки до лісосічних ділянок,  отже стабільний процес лісозаготівлі – необхідної виробничої ланки підприємства.

Саме тому будівництву та ремонту лісових доріг лісгоспи сьогодні надають велике значення та увагу.

Днями і у ДП «Любомльський лісгосп» було урочисто відкрито нову дорогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 У Чорноплеському лісництві наприкінці села Руда, звідки бере  початок рівненький твердий шлях, що веде через ліс до села Почапи, з нагоди зібрався чималий гурт людей:  начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, радник голови РДА Микола Пархомук, голова райради Микола Сушик, депутат облради Володимир Дибель, голови сільрад – Почапівської – Анатолій Дубій та Хворостівської – Петро Пархомук, директори усіх лісгоспів області, працівники Любомльського держлісгоспу, представники ЗМІ, громадськість. У такий спосіб лісівники звертають увагу на те, що серед інших робіт лісогосподарської діяльності, вагому частку займає турбота про дороги. А також інформують про повне виконання плану, зокрема, на Волині, державної цільової програми «Ліси України», де серед інших було розроблено і питання розбудови лісових доріг на 2010-2015 роки.

Про те, що серйозно ставляться до послідовного вирішення цього питання в області, наголосив начальник ВОУЛМ Олександр Кватирко. «А ще більше праці буде іти на утримання цієї новоствореної дороги, - зазначив головний лісівник області, - тож бажаю, щоб вона слугувала добре і через десять років нею проїжджали  так само легко, як і сьогодні».

 «Це дорога життя для жителів села Почапи, - зауважив Микола Пархомук, - адже раніше вони змушені були добиратись до Любомля, об’їжджаючи  через Турійський район. А ця новозбудована дорога – економія і часу, і затрат на паливо, вона є корисною для нашого району».

Втім, слід відзначити, що і клапоть зі села Руда до самої лісової дороги  також потребує ремонту, адже у негоду виникають перешкоди доїзду до неї.

Хороші слова на адресу лісівників та схвалення їхньої праці звучали і від Миколи Сушика та Володимира Дибеля.

І ось – урочистий момент: символічну стрічку перерізано і усі, хто зібрався на подію, як годиться, пройшли перші сто метрів пішки.     

«Дорога пролягає на понад два кілометри, - розповідає директор ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук. – До будівництва була у дуже поганому стані, заболочена, яма на ямі. Їхати по ній було неможливо. Прийшлося тут добре і довго попрацювати. Викопували рови з боків, возили багато піску, робили насип. Дорогу розширили, вкрили щебенем, сподіваємось, тверде покриття продовжить її експлуатацію. Встановлено необхідні знаки, природничі стенди, шлагбаум. Поруч, на початку шляху збудували нову бесідку для відпочинку. Як уже було сказано, дорога з’єднує села Руда – Почапи, тож має соціальне значення».

До слова, на сьогодні протяжність лісогосподарських доріг на території ДП «Любомльський лісгосп» - 316,85 км, у тому числі із твердим покриттям – 30,65 км. За п’ять років збудовано 16 кілометрів, з них у цьому році – 5,2 км, на що підприємство затратило   978,4 тисячі гривень

У день відкриття дороги усі учасники події також мали нагоду поглянути, як ведеться виробництво у лісгоспі – побували на нижньому складі та в цеху переробки деревини, де цьогоріч зробили ремонт та встановили нову лінію. У цеху виготовляють заготовки для європіддонів. На закінчення  лісівники провели робочу нараду.

  

  

Переглядів: 633 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar