Головна » 2017 » Квітень » 28 » Головне на виробництві – безпека праці.
18:37
Головне на виробництві – безпека праці.

Сьогодні 28 квітня Україна відзначає День охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці сьогоріч звучить гасло «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Отож діяльність у 2017 році МОП спрямовує на підвищення інформованості про розміри і наслідки пов’язаних з роботою нещасних випадків і хвороб. Оскільки дані про такі нещасні випадки і хвороби мають важливе значення для профілактики, існує гостра необхідність у вдосконаленні системи реєстрації і повідомлення, а також у зборі і аналізі інформації про безпеку і гігієну праці на національному рівні.

У лісовому господарстві, як і на будь-якому виробничому підприємстві, лежить велика відповідальність та увага до робітників, заготівельних бригад, майстрів лісу, інженерів, лісничих за дотриманням усіх вимог правил техніки безпеки під час виконання будь-яких небезпечних робіт. Працівники лісгоспу працюють на роботах із підвищеної небезпекою на нижньому складі, у цехах переробки, безпосередньо у лісі під час лісозаготівлі. Тому основне завдання постачити безпечні умови праці, проінструктувати кожного. У багатьох робітників мають бути і відповідні посвідчення про навчання та допуску до певної небезпечної роботи. Питаннями та організацією по охороні праці займається на підприємстві інженер з охорони праці.

До проведення Дня охорони праці у лісгоспі проводиться ряд заходів, зокрема: тематичні наради, семінари, зустріч із трудовими колективами з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці. Доповнюють куточки, стенди, наповнюють тематичними матеріалами на цьогорічну тему: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Організовуються конкурси на найбезпечніше робоче місце, виробничу дільницю(бригаду), проводяться огляди-конкурси із визначення найкращого структурного підрозділу, яке забезпечило у 2016 році якісне функціонування системи управління охороною праці, нагороджуються кращі працівники, надаються матеріальні допомоги сім’ям загиблих на виробництві та інвалідам праці.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Благаємо - дотримуйтесь правил з техніки безпеки!

Переглядів: 525 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar