Головна » 2016 » Квітень » 29 » І В ЛІСІ ТРЕБА ДБАТИ ПРО КУЛЬТУРУ
12:15
І В ЛІСІ ТРЕБА ДБАТИ ПРО КУЛЬТУРУ

Яку шкоду заподіює людська рука зеленим легеням планети – лісові, яких непоправних наслідків від неї зазнає екологія та як за ці дії відповідатиме порушник перед законом – з такими актуальними питаннями інженер ОЗЛ ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Прокоса виступив перед учнями  та вчителями Нудиженської школи.

Інформуючи про особливі прикрі і сумні  випадки, які сталися минулого року у лісових масивах нашого району, працівник підприємства водночас демонстрував фото-слайди. Показував, зокрема, місця, де на сільськогосподарських землях виникли пожежі  внаслідок спалювання сухої трави,  після чого вигорів самосів сосни, а також – на сором жителів! – звалені купи сміття побутових відходів просто у лісі. Розповідав інженер дітям про культуру поведінки у лісових масивах та дотримання правил пожежної безпеки.

 

Захід у школі пройшов не випадково ще й тому, що не так давно працівники державної лісової охорони затримали у лісі юну особу, як виявилося потім – учня цього навчального закладу. Ще одному вдалося втекти. Неповнолітні хлопці у післяобідню пору самотужки вантажили на підводу зрізані чималі соснові колоди. Таким чином, як пояснювали, хотіли підзаробити. Тож під час бесіди із дітьми Сергій Прокоса детально повідав, що таке самовільна рубка і як карається за це лісопорушник. 

Переглядів: 417 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar