Головна » 2017 » Липень » 20 » Холодні ночі не сприяють урожаю меду
09:15
Холодні ночі не сприяють урожаю меду

Поряд із сезоном вітамінно-корисних дарів лісу, які нині активно збирає та заготовляє працьовитий люд, пройшов і перший лісовий медозбір. Але, як і увесь цьогорічний урожай – слабкий на кількість, меду у вуликах також виявилось зовсім небагато. Запізнення тепла і несприятлива погода стали на заваді для бджіл у зборі цього солодкого продукту.

Із двох пасік Замлинського лісництва зібрали лише 108 кілограмів меду. Із третім бджоляником вирішили почекати, доки вулики вдосталь не наповняться.

Чому такий невтішний урожай меду та які подальші прогнози, поділився пасічник ДП «Любомльський лісгосп» Микола Лобко: «У зв’язку із холодними ночами, квітки виділяють зовсім мало нектару, адже нектар з’являється лише при певній температурі – від плюс 20 і вище. А якщо вночі до 10 градусів опускається на термометрі, то вранці поки квітки прогріються, півдня пройде. Тому бджоли і не можуть його назбирати достатньо. Дивлячись на погоду, невтішною буде і наступна викачка меду, адже ночі і дні не радують теплом».

Переглядів: 435 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar