Головна » 2016 » Березень » 23 » КОЛИСЬ ТУТ БУДЕ СОСНОВИЙ БІР
15:21
КОЛИСЬ ТУТ БУДЕ СОСНОВИЙ БІР

Навесні, коли земля потрохи оговтується від холодів, а природа радує око і душу своїм пробудженням, лісівники приступають до головного завдання у своїй діяльності – посадки лісу.

Лісокультурна компанія, яка розпочалась близько двох тижнів тому у ДП «Любомльський лісгосп», нині у розпалі. Погодні умови раннього березня сприяють залісненню ділянок, тому треба вкластися у терміни, а у перші дні квітня працівники лісу планують завершити створення лісових культур. Як пояснюють фахівці, тому що зима цьогоріч була малосніжна, -- ґрунт не достатньо вологий, за винятком деяких низьких місць, отже варто швидко потрудитися, аби молоді сіянці майбутніх дерев добре прижилися.

На початку цього тижня у рамках традиційної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»  у Чорноплеському лісництві близько двох гектарів площ із завзяттям власноруч засадили  сосною керівники району, установ та організацій, депутати, громадськість. Таким чином усі мали змогу відчути який нелегкий, але дуже потрібний наступним поколінням труд працівників лісового господарства. Працювали ланцетами (спеціальним знаряддям для посадки дерев), сіянці акуратно змочували у глині, проте, як часто і доводиться лісівникам -- під мінливим березневим небом, яке то дощем із подихом вітру сіяло, то сонцем утішало.      

Розповідає директор ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук: «Мета такого щорічного заходу не лише показати, але і долучити суспільство, владу району, школярів до важливої роботи лісівників. Адже ліс – це наше багатство, це наш дім і ми повинні піклуватися про нього разом. У Любомльському лісовому господарстві цього року заплановано здійснити посадку на 150 гектарах. В основному – це культури: сосни, а також берези, дуба, подекуди ялини. Але заліснення – це лише півсправи. Основна ж і відповідальна робота припадає на майстрів лісу – вберегти лісові культури, вчасно робити догляди, таким чином зуміти виростити їх до стану дорослого повноцінного дерева». 

Учасники акції зізнаються, що ця благородна праця не втомлює, а надихає, налаштовує на позитивний стан, додає радості. Були й такі, хто вперше дізнавався про ази лісівництва, а інші уже давно знайомі із цим корисним ділом, але всі з ентузіазмом працювали, тож від початку до краю колишньої лісосічної ділянки красиво зарясніли рядочки пухнастих сосонок. 

Переглядів: 420 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar