Головна » 2017 » Серпень » 10 » На Волині стартує сезон полювання на пернату дичину
10:50
На Волині стартує сезон полювання на пернату дичину

Мисливці, будьте законослухняними!

Серпень. Для мисливців початок цього місяця дуже очікуваний. Нарешті закінчилися дні міжсезоння і нині - час підготовки до нового мисливського сезону. Знаменується він чергами до мисливських магазинів, натовпами покупців біля зброї та спорядження, впорядкуванням усіх необхідних документів, оформленням щорічних карток обліку добутої дичини.

Тривожний та напружений цей період для лісівників, працівників мисливських господарств. Окрім ретельної підготовки – правильного визначення норм навантаження на мисливські угіддя, серйозним відповідальним моментом є виявлення порушників – недобросовісних громадян-мисливців, які не дотримуються правил полювання.

У суботу, 12 серпня о 16.00. розпочнеться відкриття сезону полювання 2017-2018 років. Саме в цей день о цій порі можна робити перші постріли лише у пернату дичину і лише на площах мисливських угідь: полях, болотних місцевостях (не у лісі!).

Які основні вимоги до мисливців, проблеми, актуальні гострі питання у сфері полювання, розповідає районний мисливствознавець Ростислав Петрук: «Досвідчені мисливці, звичайно, добре знайомі із тим переліком документів, які необхідно мати зі собою під час полювання. А це, нагадаємо, -

- посвідчення мисливця;

- щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень Правил полювання;

- відстрільну картку;

- дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

- у разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Ті, хто вперше виходить із рушницею, отримав цьогоріч посвідчення мисливця, а значить – успішно склав екзамен, нехай вчиться та дотримується усіх правил та вимог законодавства. У колективі старші повинні їх підтримати і навчити. Важливим питанням є обачне поводження зі зброєю, дотримання техніки безпеки, а також не забувати про правила пожежної безпеки, адже погода сьогодні ще посушлива. Головне – бути людьми, бути законослухняними громадянами, мати повагу до колег-мисливців, до лісівників, отримувати задоволення від спілкування із природою, шанувати флору та фауну рідного краю. Актуальною, як завжди, лишається проблема порушень правил полювання та здійснення браконьєрства. За підсумками минулого мисливського сезону спільно із членами Любомльської УТМР неодноразово були виявлені факти порушень законодавства у галузі мисливського господарства. Цього року суттєво збільшені штрафи за незаконне добування або знищення мисливських тварин. Як завжди, сподіваємось на совість та свідомість громадян, які йдуть на полювання, на їхню порядність та патріотизм, врешті, до рідної землі.»

ТАКСИ

Для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)

 

Незаконне добування або знищення звірів: лось – за одну особину розмір стягнення – 80 000 грн., Олень європейський – 60 000 грн., Олень плямистий – 50 000 грн., Кабан – 40 000 грн., Лань – 40 000 грн., Козуля – 32 000 грн., Муфлон – 32 000 грн., Бобер – 10 000 грн., Борсук, заєць-русак – 8 000 грн, Бабак, куниця лісова і кам’яна – 6 000 грн., Нутрія, вовк – 4 000 грн., Ондатра – 2 000 грн., норка американська – 1 500 грн., білка, єнотовидний собака, лисиця, шакал – 1 000 грн.; птахів: лебеді шипун і кликун – 4 000 грн., галагаз, гуси, кеклик, куріпка сіра, фазан – 2 000 грн., голуби, качки, кулики, лиска, перепілка, інші мисливські птахи – 1 000 грн.

За знищення чи пошкодження гнізда, нори, іншого житла тварин, а також бобрової загати – за таксою га відповідний вид тварин, збільшеною у п’ять разів; за кожне вилучене чи пошкоджене яйце, а також ембріон у незаконно добутого звіра – 5% від такси на відповідний вид тварини; за кожне знищене чи пошкоджене штучне гніздо птахів – за фактичною вартістю, збільшеною в десять разів; за знищення чи пошкодження солонців, годівниць, посівів кормових культур рослин, мисливських вишок, вказівних знаків, інших біотехнічних споруд – за фактичною вартістю, збільшеною в п’ять разів.

Переглядів: 368 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar