Головна » 2017 » Квітень » 12 » Перші весняні квіти розцвітуть у лісі в купі сміття
14:37
Перші весняні квіти розцвітуть у лісі в купі сміття

У кожного в оселі, на обійсті – велике прибирання. Привести усе до порядку і після зими необхідно, і до світлого свята Великодня підготовка належна. І у всіх господарів знаходиться сила-силенна відходів, того, що давно стало непотрібне у домівках, що стало сміттям і заважає. Треба його негайно позбутися, вивезти за межі своєї території. А куди? Подалі від очей. На вулиці так просто серед людей не викинеш, ще хтось помітить. А значить туди, де не побачать – у ліс, на узбіччя дороги в кінці населеного пункту, десь серед кущів сховати нишком свій непотріб. А кому ж воно потрібне там? Матінці-природі, краса якої спотворюється від них? Людям, які згодом будуть там відпочивати, збирати гриби чи ягоди? Лісовим жителям, які ні сном, ні духом, для чого їм оці «дари»? Планеті, людству, яким ой як завдадуть шкоди ці побутові відходи, що несуть руйнівний вплив на довкілля й екосистему? Адже, певно, й школярі уже знають, що таке пластик, скільки він розкладається та ще скільки шкідливих речовин «віддасть» навколишній природі.

Чим далі розвиваємось, тим далі збільшується непотребу. Сміттєва катастрофа. У нашій країні, звичайно це надскладне питання, яке впродовж уже кількох десятків років ніяк не в змозі вирішити. А тим часом у передпасхальні дні у на околицях лісів все більше з’являються різнокольорові сюрпризні купки з різноманітним складом непотрібних людині речей. І кожен дорікне, куди ж я його подіну, адже у нас зі сміттєзвалищами така от невтішна картина повсюди в країні? Почніть із себе кожен сам, не дивіться, що тут неподалік уже ж хтось вивернув сміття, то ще й я туди додам. Людина – істота розумна і винахідлива, і не гоже отак бездумно просто поступати.

Працівники лісового господарства звертаються до кожного жителя – не смітити у другій рідній домівці, у величному храмі природи – лісі! За засмічення громадянин буде покараний штрафом у розмірі від 425 до 850 гривень. І дуже сумно спостерігати за лісовим пейзажом, де от-от мають прокинутися-розтулитися голівки перших весняних квітів – білосніжних анемон, ніжки яких – у купі сміття.     

   

Переглядів: 536 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar