Головна » 2015 » Вересень » 2 » Першовересень у віддаленому селі Мосир -
10:19
Першовересень у віддаленому селі Мосир -

Перший дзвінок продзвенів для 28 учнів Мосирської школи І-ІІ ступенів, вчителів та їх батьків. Приємні моменти, подарунки та неочікувані труднощі зустріли жителів сільської глибинки.

Зокрема, прийняли у шкільну сім’ю двох дівчаток-першокласників, яким королева знань вручила заповітний золотий ключ, випускники – учні 9 класів підняли увись державний прапор, вітали усіх з урочистим святом директор школи, учителі, батьки та віршованими рядками школярі. Школа від ДП «Любомльський лісгосп» з ініціативи директора Сергія Боярчука отримала кольоровий принтер-сканер-ксерокс. А також для занять з фізичної культури та ігор – футбольні м’ячі. Окрім цього учень 3 класу Киричук Максим став переможцем районного етапу всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Людина і ліс». За змістовний малюнок «Квітне ліс – розквітне і держава» від Любомльського лісгоспу Максим отримав грамоту та цінний подарунок. Учні Мосирської школи завжди активні у цьому конкурсі і це не дивина, адже живуть у краї, зусібіч оточеному лісами, довгий час тут існує шкільне лісництво, а також діє перший в області шкільний музей лісу.

Втім краса природи – це наразі єдина втіха сельчан. Адже напередодні 1 вересня батьки зіштовхнулись із проблемою. У сусідньому селі Ладинь, яке за 6 кілометрів від Мосира і єднає їх одна сільська рада, закрили школу. Сталось це, як кажуть батьки випускного 9 класу, неочікувано, повідомили за тиждень до Дня знань. Тому вони опинились у розгубленому стані і, як кажуть, із сумом і неспокоєм зустріли 1 вересня.  Оскільки частина дітей – 4 першокласники, двоє учнів 4 класу та один – 6-го після закриття вирішили далі вчитись в Олеській школі. П’ять дев’ятикласників, які уже навчались у Мосирі, бажають продовжити навчання у рідній школі. Втім, транспорт, сказали їм, буде курсувати лише до Олеська. Батьки ж випускників у непорозумінні, а як же їм чинити? Відстань від Ладині до Мосира немала. От на свято ще шкільний автобус доставив, а назад – пішки? Залишається жителям сподіватися на порозуміння і все ж таки допомогу у цьому актуальному і болючому питання від районного відділу освіти.            

Переглядів: 623 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar