Головна » 2017 » Квітень » 1 » Понад тридцять гектарів нових лісів посадили школярі району
14:33
Понад тридцять гектарів нових лісів посадили школярі району

Традиційно, коли навесні розпочинається лісокультурна кампанія, до посадки лісу долучаються школярі району, підтримуючи багаторічну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Це і допомога лісівникам, і неабиякий початковий досвід у приєднанні до корисної суспільної праці. Втім, діти знають і твердо відповідають, для чого садять ліс, яку величезну користь отримуватиме земля та і жителі навколишніх сіл, коли тут виростуть великі дерева.

З перших днів на посадку лісових культур вийшли учні навчальних закладів Любомльської ЗОШ №2, Штунської та Куснищанської шкіл. Зокрема любомльські та штунські школярі заліснили площу саджанцями сосни звичайної у Замлинському лісництві. Із Куснища на посадці працювали вихованці шкільного лісництва, створивши новий ліс у Головненському лісництві.

Перед посадкою лісівники показують, як правильно висаджувати у ґрунт саджанці, щоб не зігнути корінець, у чому його змочувати, як користуватись мечем Колесова, щоб не потрапило повітря. Це важлива і відповідальна справа, адже, дотримання усіх необхідних технологій посадки – запорука стовідсоткової приживлюваності і подальшого росту молодих деревець.

«Дуже добре, що нашими помічниками є молоде покоління, - ділиться лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук, - а для учнів шкільного лісництва – це і практичні навички, і привчання до суспільної праці, що так корисно у наш час. Але хочеться відзначити, що і жителі із навколишніх сіл, де відбувається посадка, відгукуються на запрошення взяти участь створенні лісових культур та допомогти майстру лісу. Зокрема, у Віталія Бортнічука із с. Городно вийшло на посадку 36 жителів і так збирались кілька днів. Серед них на рівні із усіма трудилась 72-річна бабуся, яка прийшла сама і ще казала, що прийде. Тому усім таким небайдужим дякуємо.»

У посадці лісу брали участь школи – Вишнівська, Машівська, Радехівська.

   

Переглядів: 448 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar