Головна » 2016 » Травень » 17 » Про те, як берегти ліс -
13:19
Про те, як берегти ліс -

розповідали у творах та зображували у малюнках учні 1-8 класів, взявши участь у щорічному традиційному конкурсі «Людина і ліс».

У ДП «Любомльський лісгосп» відбулися підсумки районного етапу конкурсу.

У дитячій уяві, яка з’явилась на папері в ілюстраціях молодших школяриків – ліс – справжній друг людини, помічник і годувальник. Ті розуміння знання, які учні змалку отримали про те, як берегти зелені насадження, примножувати, дотримуватись правил порядку, тиші – для звірів, пожежної безпеки – передали своїми ще не дуже сміливими порухами пензля й олівця, проте помітним художнім хистом. Отож і назви барвистих малюнків для першо-четвертокласників, свідомість яких тільки формується – повчально-серйозні: «Урок для сина: нехай палає ліс лиш осінніми барвами» 4-класниці Оксани Шименюк (І місце), «Хай шумить зелений ліс!» 2-класниці Діани Гнатюк (ІІ місце), «Українцям – чиста Україна!» 4-класника Олександра Пасічко (ІІ місце), «Бережіть ліс!» 3-класниці Анни Бензель (ІІІ місце).

Розповіді про те, чому навчає тато-лісівник, або ж про що оповідає-знайомить досвідчена бабуся, яка все життя живе біля лісу, сюжетні оповідання про хлопчаків-розбишак, які в один момент отримали науку на все життя – берегти ліс та в майбутньому хочуть стати лісівниками – читаємо у шкільних творах. Здивувала віршована поема 5-класниці Юлії Зінчук «Петрикова пригода» з Куснищанської школи, якій вирішили присудити І місце. ІІ та ІІІ місця посіли - Іванна Кузьмич, учениця 8 класу Яснівської ЗОШ І-ІІ ст. за твір «Бабусина наука» та Ольга Федчишин, учениця 5 класу Куснищанської ЗОШ І-ІІІ ст. за твір «Тимофійко і природа».  

Переглядів: 454 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar