Головна » 2017 » Серпень » 4 » Спека: у лісі – загроза пожеж
08:33
Спека: у лісі – загроза пожеж

Тривалі спекотні дні останнього місяця літа радують відпочивальників біля води тастворюють напругу у лісових масивах. Високий температурний режим, суха трава, побутове сміття, особливо уламки скла та пляшки,просякнута мастилом, бензином, чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка – усе цеспричинює загрозу та сприяє виникненню пожежі. Будь-яка іскра, що призведедо спалаху, може перетворитися у неспинне полум’я. Саме тому у цей період по області встановлено високий клас пожежної небезпеки. Щоб запобігти пожежі та у разі чого уникнути її розповсюдження, лісова охорона ДП «Любомльський лісгосп» посилено патрулює лісові масиви. До настання дощової погоди встановлено цілодобове чергування. А також – завжди на поготові біля контор лісництв і лісгоспу трактори з плугами ЛПС, постійно ведеться контроль за відвідувачами у лісі, обмежений в’їзд автотранспорту у ліс.

Лісівники звертаються до усіх жителів району бути обережними, суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, У разі виявлення диму чи вогню не бути байдужими та повідомити працівників держлісгоспу за номером 80974057294, (03377)2-39-96.

Під час пожежонебезпечного періоду населенню категорично забороняється:

– розпалювати багаття в лісі, спалювати сухе листя, траву чи інший сухостій, а також побутові відходи і сміття;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати гарячий попіл, окрім спеціально обладнаних місць;

– залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речови­нами предмети;

– звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, буд­івельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Переглядів: 426 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar