Головна » 2015 » Червень » 3 » Страшний ворог лісу
15:02
Страшний ворог лісу

Нарешті погода втішила своїми гарячими сонячними обіймами і так і манить опинитися серед буйноцвіття лісової природи. Літо – відпочинкова пора. Але варто пам’ятати, як правильно, безпечно і охайно себе поводити у лісі, щоб не завдати шкоди природі та не наробити лиха довкіллю. «Секрет природи – це терпіння». Цей мудрий вислів одного із класиків наштовхує до роздумів. Природа мовчки терпить нас: бездумні вчинки людських рук, рухів, діянь. Але як сказав відомий лісівник Павло Вакулюк: «Ліс – школа життя, яка допомагає людині виявити, хто вона є насправді, на що здатна». Тут без коментарів…

Усі ми знаємо, що влітку – особливий пожежонебезпечний період. А серед причин загоряння лісу головним вважається антропогенний фактор – згідно зі статистичними даними з вини людини щорічно виникає 96-98 відсотків лісових пожеж. Тож для лісівників ця пора вимагає неабиякої пильності і напруги.

Щороку працівники лісгоспу вживають усіляких заходів, щоб уберегтися від пожежі та у разі її виникнення від розповсюдження вогню – розорюють мінсмуги у лісі, встановлюють шлагбауми та інформаційні аншлаги, щодень посилено чергують. Для відпочинку у лісі є спеціально облаштовані території – рекреаційні пункти, де відведені місця для вогнища. Задля комфорту і зручності лісівники постійно оновлюють та будують нові бесідки. Втім  лісова охорона закликає людей підтримувати порядок у лісі разом і просить суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Адже один необачний халатний крок може призвести до втрати розкішних зелених насаджень.  

«Охороняти природу – значить охороняти Батьківщину». Тож будьмо патріотами своєї держави і у такий спосіб, бережімо природу, ліс, поводьмося чисто і обережно.

Переглядів: 447 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar