Головна » 2017 » Грудень » 15 » Урок на природі з юними лісівниками
17:37
Урок на природі з юними лісівниками

Ніщо так позитивно не впливає, як те, коли передаєш досвід і пізнання світу допитливим школярам. Із вихованцями Куснищанського шкільного лісництва працівники ДП «Любомльський лісгосп» провели виїзний урок.

До лісу діти їдуть із задоволенням. Гайда до автомобілів – зі сміхом та жартами. На території лісових масивів серйознішають, уважно слухаються, розпитують.

Перша зупинка – малий рекреаційний пункт, що розташований при в’їзді на нову дорогу Головнянського лісництва. Учні дізнались для чого слугують такі бесідки у лісі, а також - шлагбаум, встановлений поруч, як поводити себе, перебуваючи чи відпочиваючи на природі, а ще побачили та зрозуміли клопітку роботу майстра лісу.

Далі зупиняємось біля дерев, що обведені жовтими смужками. Лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук пояснює для чого так маркуються дерева: «Ці сосни – недоторкані, кожна має номер і занесена в спеціальний облік високопродуктивних насаджень. Цей досвід запозичений у Європі. Так відбираються кращі дерева задля їх збереження.» Тут хлопчаки дізнались, як лісова охорона слідкує за лісопорушниками, яку відповідальність та покарання несуть незаконослухняні громадяни.

На площі лісових культур, де ростуть, мужніють і набираються сил майбутні шумливі високі сосни юні природолюби теж пізнали багато цікавого. У посадці навесні багато хто з них уже брав участь. А почули як далі доглядати за молодняком, обкошувати та пізніше – проводити спеціальні рубки доглядів. А ще їх вчитель Петро Антонюк показав, як визначати вік молодого деревця сосни.

І ще один будиночок для відпочинку край дороги. Тут, на чималій зоні, розташоване усе, що необхідне для приємної зупинки. Місце для вогню, будівля під накриттям із заготовленими дровами, туалет, обов’язково – яма для сміття. Територію діти оглядають із задоволенням. Можливо для когось у майбутньому професія лісівника стане частинкою їхнього життя.

Переглядів: 455 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar