Головна » 2018 » Березень » 28 » УВАГА! ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ!
12:38
УВАГА! ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ!

Волинська обласна організація Товариства лісівників України, обласна організація профспілки працівників лісового господарства України та Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства ОГОЛОШУЮТЬ

конкурс для районних центрів та об’єднаних територіальних громад на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї.

Метою конкурсу є сприяння розвитку туристичної привабливості Волині та стимулювання до створення «зелених проектів».

 

Призовий фонд конкурсу становить 50 тис. грн. Розробники найкращого проекту отримають 25 000 грн. Винагорода за ІІ місце – 15 000 грн. Володарі III місця отримають 10 000 грн на втілення своїх ідей.

Та головним призом для переможців стане допомога від лісівників у втіленні проекту в життя!

 

До участі у конкурсі запрошуються колективи підприємств та організацій усіх форм власності, представники навчальних закладів Волині, фахівці із ландшафтного дизайну, в тому числі – дизайнери-початківці з числа учнівської молоді.

На конкурс прийматимуться графічні та художні роботи, також макети з фігурними зображеннями та елементами інфраструктури майбутніх скверів та парків. При цьому додається описова частина: коротка характеристика місцевості, обраної для створення  майбутнього парку чи скверу, із окресленням його значення для місцевої громади, символів та атрибутики. Подається також опис поетапного створення скверу, парку чи алеї, видового складу деревних порід та декоративних кущів, проектування освітлення, встановлення лавочок, смітників, архітектурних споруд, також умовний кошторис прогнозованих затрат, інформація про виконавців та можливих партнерів, зацікавлених у створенні парку, дендрологічного скверу чи пам’ятної алеї.

Для участі у конкурсі учасники заповнюють анкету-заявку відповідно до встановленого зразка. Необхідно також провести аналіз існуючого стану насаджень, підібрати асортимент рослин з урахуванням їх еколого-біологічних та декоративних властивостей, відповідно до ґрунтово-кліматичних умов місцевості. А ландшафтні проекти необхідно розробляти відповідно до плану-схеми територій та з урахуванням того, що проект повинен вписуватися у цілісний комплекс населеного пункту.

 

Свої роботи на конкурс ви можете подати до 1 серпня 2018 року.

 

Подаються матеріали (проекти, ескізи, макети, малюнки) до оргкомітету конкурсу: прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (43000, м. Луцьк, пр. Волі, 30, Волинське ОУЛМГ, тел.: (0332) 24-00-70, 24-00-69, е-mail: lis.volyn@gmail.com.

 

Чекаємо ваших креативних ідей!

   

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ:

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурс на кращий проект дендрологічного парку,

скверу чи пам’ятної алеї миру

(для районних центрів та об’єднаних територіальних громад)

 

  1. Загальні положення

1.1 Волинський обласний конкурс на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї миру ініційовано та проводиться Колегією обласного управління лісового та мисливського господарства спільно з Президією обласних організацій товариства лісівників України, профспілки працівників лісового господарства України.

 

1.2 Мета конкурсу: сприяння розвитку туристичної привабливості Волині та стимулювання до створення «зелених проектів»; увіковічнення пам’яті про Героїв нинішньої війни – захисників України, патріотичне виховання, формування державницького іміджевого підходу до облаштування містечок, селищ і сіл Волині, стимулювання населення до сучасного модерного архітектурно-ландшафтного мислення та практичного впровадження у життя високих європейських стандартів садово-паркового мистецтва, створення комфорту та туристичної привабливості населених пунктів, їх збереження, а також залучення місцевого населення, студентської та учнівської молоді до еколого-просвітницької лісівничої діяльності, привернення їх уваги до роботи лісівників та усвідомлення ролі і значення лісу в житті людини, пробудження любові та дбайливого ставлення до природи й навколишнього середовища, профорієнтаційного лісівничого спрямування, набуття знань з основ лісівництва та конкретних навиків із практичного озеленення довкілля.

 

1.3 Організацію та проведення Конкурсу у районах та ОТГ Волині забезпечують профспілкові організації державних лісогосподарських підприємств та районні представництва обласної організації Товариства лісівників України, адміністрація державних лісогосподарських підприємств, інші державні структури та органи влади (за згодою). Для організації та проведення Конкурсу утворюються організаційний комітет та журі.

 

1.4 Завдання Конкурсу:  створення комфорту та покращення туристичної привабливості населених пунктів; залучення місцевого населення до еколого-просвітницької лісівничої діяльності, привернення уваги громадськості до роботи лісівників та усвідомлення ролі і значення лісу в житті людини; виявлення обдарованої та талановитої молоді і залучення її до співпраці з державними лісогосподарськими підприємствами; залучення сіл, селищ, районних центрів до оздоровлення довкілля, створення нових парків, скверів та інших об’єктів з урахуванням вимог ландшафтної архітектури та садово-паркового мистецтва; оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, господарського матеріалу;  об’єднання зусиль лісогосподарських структур, наукових і освітніх закладів із метою створення умов для допрофесійної підготовки молоді в галузі лісівництва.

 

2. Умови Конкурсу

2.1 До участі у конкурсі запрошуються колективи підприємств та організацій усіх форм власності, представники навчальних закладів Волині, фахівці із ландшафтного дизайну, в тому числі – дизайнери-початківці з числа учнівської молоді.

 

2.2 Умови та завдання:  для участі у Конкурсі учасники заповнюють анкету – заявку на участь за встановленою формою; аналізують існуючий стан насаджень; підбирають асортимент рослин з урахуванням їх еколого-біологічних та декоративних властивостей, відповідно до ґрунтово-кліматичних умов місцевості; за схемою території створюють ландшафтні проекти, використовуючи комплексний підхід, а саме – розміщення дерев, кущів, також пішохідних, велодоріжок, лавок, смітників, встановлення ліхтарів, архітектурних форм.

На Конкурс прийматимуться графічні та художні роботи, також макети з фігурними зображеннями та елементами інфраструктури майбутніх скверів та парків. При цьому додається описова частина: коротка характеристика місцевості, обраної для створення  майбутнього парку чи скверу, із окресленням його значення для місцевої громади, символів та атрибутики. Подається також опис поетапного створення скверу, парку чи алеї, видового складу деревних порід та декоративних кущів, проектування освітлення, встановлення лавочок, смітників, архітектурних споруд, також умовний кошторис прогнозованих затрат, інформація про виконавців та можливих партнерів, зацікавлених у створенні парку, дендрологічного скверу чи пам’ятної алеї.

2.3 Оцінювання: до уваги журі, перш за все, братиметься реалістичність виконання проекту (відповідність видів росин до кліматичних умов), також  ідея, економічність, технологічність, естетичність, оригінальність та новизна проекту, композиційна довершеність, стилістична витриманість, творчий підхід до створення проектів озеленення та ландшафтного дизайну; використання сучасних методик ландшафтного дизайну; презентаційна (описова) частина проекту.

 

2.4 Терміни проведення: Конкурс триватиме з 15 березня по 1 серпня 2018 року.

 

 

2.5 Подаються матеріали (проекти, ескізи, макети, малюнки) до оргкомітету конкурсу: прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (43000, м. Луцьк, пр. Волі, 30, Волинське ОУЛМГ, тел.: (0332) 24-00-70, 24-00-69, е-mail: lis.volyn@gmail.com).

 

3. Визначення та нагородження переможців

3.1 Визначення переможців Конкурсу проводиться шляхом голосування членів журі. У разі рівності голосів, а також виникнення спірних ситуацій правом вирішального голосу володіє голова журі конкурсу.

 

3.2 Етап нагородження: переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та грошовими преміями.

Призовий фонд Конкурсу становить 50 000 грн.

I місце – 25 000 грн.

II місце – 15 000 грн.

III місце – 10 000 грн.

Нагородження переможців Конкурсу проводиться керівництвом обласного управління лісового та мисливського господарства, обласних організацій Товариства лісівників України та обласної організації профспілки працівників лісового господарства України.

До участі в церемонії нагородження запрошуються керівники області, району, ОТГ, працівники відділів освіти, представники громадських організацій, ЗМІ.

Головною перемогою в Конкурсі є допомога лісівників у реалізації кращих проектів.

 

 

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі:

 

Прізвище, ім’я учасника/учасників або найменування установи

______________________________________________________________

 

Контактний телефон, електронна адреса

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______________________________________________________________

 

Назва проекту

____________________________________________________________

 

 

Коротка характеристика проекту (ескізу): _______________________________________________________________

 

 

Додаток: проект (ескіз) озеленення території навчального закладу ______________________________________________

 

 

(ПІБ та підпис керівник проекту)

Переглядів: 480 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar