Головна » 2015 » Вересень » 23 » Відзначена праця лісівників
10:36
Відзначена праця лісівників

Урочисті збори з нагоди професійного свята – дня працівника лісового господарства відбулися у державному підприємстві «Любомльський лісгосп». 

- У день святкування дня працівника лісу маємо нагоду ще більше наголосити на вагомості зелених насаджень для суспільства, підтвердити заслуги лісівникам і висловити повагу до фахівців лісової справи, які свою працю і любов віддають лісу. Це свято не лише лісівників, але і всіх жителів держави, бо не знайти людини, життя якої і праця якої б не були пов’язані з лісом. Примноження багатства лісів – справа честі не лише фахівців лісу, але й кожного жителя району, - наголосив у доповіді директор підприємства Сергій Боярчук.

Під час виступу Сергій Сергійович також розповів про результати, досягнення та сподівання. Так,  У цьому році на території Любомльського держлісгоспу висаджено лісових культур на площі понад 51 гектар. Створено плантації новорічних ялинок на площі понад 8 гектарів. Проведено сприяння природного поновлення на площі близько 100 гектарів. До кінця року планується заготовити 1 тонну 725 кілограм насіння із різних порід дерев. На сьогодні виявлено 28 лісопорушень, на які складено протоколи. Добровільно відшкодовано збитків на суму 23 тисячі гривень та сплачено штрафів – понад 2 тисячі гривень. Дві справи передано в правоохоронні органи. З початку року реалізовано круглого лісу 11900 кубометрів. Цього відновлено роботу цеху переробки на нижньому складі, куплено і встановлено нову лінію. У країни Європи – Італію, Голландію, Німеччину відправлено заготовки для європіддонів 2400 кубометрів. Унаслідок лісозаготівлі підприємство, яке живе за госпрозрахунком, вчасно оплачує податки, а також – видає зарплати і премії працівникам, як за вислугу років, так і за виконання виробничих показників. З початку року обов’язкові державні платежі склали  6 мільйонів 305,2 тисячі гривень. За 2015 рік період у лісгоспі суттєво збільшився колектив. Якщо на 1 січня цього року було 138 чоловік, то на 1 серпня стало – 189. З початку року середня заробітна плата зросла до 4257 гривень.

На захід завітали очільники влади – радник голови Волинської облдержадміністрації Микола Пархомук, голова райради Микола Сушик, депутат облради Володимир Дибель. Вони наголосили на важливості і ролі лісогосподарського підприємства у районі та привітали колектив лісівників зі святом.  

За старанну результативну працю протягом року визначено і кращі лісництва, а також – нагороджено сумлінних фахівців своєї справи Любомльського держлісгоспу.

Подякою Голови Держлісагентства відзначено інженера з лісових культур Івана Каліщука. Почесну Грамоту Волинського ОУЛМГ вручено лісничому Любомльського лісництва Андрію Карповичу, майстру лісу Чорноплеського лісництва Михайлу Тарасюку, навальнику-штабелювальнику деревини нижнього складу Євгену Теслюку.

Грамотами ДП «Любомльський лісгосп» нагороджено Олександра Тютіна - майстра лісу Мосирського лісництва, Олександра Мороза – майстра лісу Головнянського лісництва, Олександра Курила – помічника лісничого Чорноплеського лісництва, Олександра Куця – помічника лісничого Замлинського лісництва, Юрія Загоруйка – інженера лісового господарства, Миколу Самолюка – навальника деревини нижнього складу, Ростислава Петрука – районного мисливствознавця. Олександра Кушнерука - помічника лісничого Мосирського лісничого, Андрія Денисюка - водія на вивозці, Миколу Федчишина - навальника деревини на нижньому складі, Василя Романюка - головного лісничого. Подяки оголошено Юрію Стояновичу – слюсарю автопарку, Богдану Писачуку – інженеру лісового господарства.

 

 

 

 

 

Переглядів: 497 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar