Головна » 2018 » Липень » 2 » Зустріч із громадою
11:51
Зустріч із громадою

Директор ДП «Любомльський лісгосп» з депутатами обговорив спільні проблеми

Ліс і суспільство – нероздільні. Споконвіків ліс слугував людям, як і людина у свою чергу цінувала та берегла це природне багатство. Нині бажання у громадян сприяти його розвитку, і загалом інтерес до зелених насаджень, що належать державі і народу, зрозумілий та виправданий. Саме тому між лісівниками, які покликані примножувати, охороняти лісові масиви, раціонально використовувати безцінні ресурси та небайдужою громадою має бути згода й співпраця.

З метою почути один одного і налагодити співпрацю з ініціативи начальника ВОУЛМ Олександра Кватирка започатковані зустрічі керівника лісгоспу із депутатами, місцевими активістами. Одна з таких  відбувалася нещодавно у Любомльській ОТГ. Учасники заходу мали нагоду висловити думки вголос про проблеми, що дотичні до лісової галузі, задати запитання директору ДП «Любомльський лісгосп» Володимиру Туревичу, вирішити низку актуальних, хвилюючих громаду питань.

Зокрема, порушувалась тема стану доріг, якими їздить лісовозна техніка, звучало прохання щодо допомоги у матеріалах в ремонті тамтешнього місцевого мосту та грейдерування доріг, на що Володимир Сергійович дав чітку ствердну відповідь: «Це не є проблема, я вас почув, будемо у цьому напрямку працювати». Активно обговорювалась проблема нищівних незаконних рубок на лісовій території, що прилягає до міста, втім не має господаря, не підпорядковується лісовому господарству. Радились про те, як мають чинити господарі паїв, на яких виріс ліс. Цікавились і проблемою, болючою нині, про всихання соснових насаджень та їхній стан на сьогоднішній час. 

Окрім іншого, депутати запитували про стан охорони праці на підприємстві, сплату податків, заробітну плату лісівників, про виробничу ланку – переробку лісопродукції. Керівник Любомльського держлісгоспу поінформував про нинішні потужності цеху переробки та плани на майбутнє: «На сьогодні підприємство нарощує об’єми власної переробки деревини, для цього здійснює капітальні інвестиції у придбання нової лісопильної лінії Скайвуд. Плануємо збільшити потужність виробництва утричі. Унаслідок цього зменшиться кількість продажу лісу в круглому вигляді, збільшиться кількість робочих місць, рентабельність виробництва та отримаємо фінансовий результат. Також налагоджуємо роботу з виготовлення щепи технологічної. На даному етапі триває процес закупки щепобійного обладнання, що дозволить відходи від лісопильного виробництва перетворити у вартісну сировину у вигляді щепи технологічної».

У тому, що праця лісівників для людей підтверджує будівництво зупинок. Так, у цьому році було збудовано та встановлено дві автобусні дерев’яні зупинки у селах Головне та Замлиння. Володимир Туревич на зустрічі пообіцяв, що і на території Любомльської ОТГ буде така ж. Спільно вирішили місце її розташування. Були схвальні відгуки і про будівництво нового великого рекреаційного пункту у межах міста, поблизу місцевого стадіону.

«Підприємство щодня стикається з численними проблемами, масою невирішених питань, у їх з’ясуванні ми не повинні приймати одноосібних рішень. Загрози і проблеми, які сьогодні стоять перед підприємством і лісовим господарством в цілому потребують не тільки професійний рішень лісівників, а й згодження їх із громадськістю, у яких очікуємо вашої підтримки, розумного діалогу, плідної співпраці на користь збагачення лісів», - підсумував директор ДП «Любомльський лісгосп» Володимир Туревич.

Переглядів: 708 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar