Головна » 2015 » Грудень » 14 » Скільки вартуватиме новорічна лісова красуня?
16:14
Скільки вартуватиме новорічна лісова красуня?

Ялинка – один із основних атрибутів зимових свят. Спілкуючись зі знайомими, дізнаюсь різні думки та погляди щодо її придбання, встановлення у будинку, як обов’язкового традиційного символу Нового року, переваги лісової красуні у створенні гарного настрою, тощо.

У лісгоспах у розпалі заготівля хвойних деревець для реалізації підприємцям. Замовлення в основному з дальніх областей країни – Одеської, Харківської, Миколаївської.

Вирушаємо до плантації новорічних ялинок Головненського лісництва. Як і завжди, найбільшим попитом користується сосна. ЇЇ звідси цьогоріч  відправили уже 600 штук. «Сосна і краща в транспортуванні, і довше зберігається, адже має великий запас соку, - пояснює лісничий цього лісництва Сергій Бліндарук. – Це деревце має хороший пишний вигляд завдяки довгій хвої, її гілля не гнеться від вбрання, хвоя не осипається, а ще наповнює оселю лікувальним лісовим ароматом. Хоча багато місцевих жителів бажають на Новий рік мати звичайну ялинку. У наших лісах і такі, і такі хвойні. Беремо деревця із плантацій для свята віком від 6 років і далі.»

Загалом же по лісгоспу на сьогодні реалізовано близько двох тисяч ялинок.      

Жителі району матимуть змогу купити новорічну красуню в останні дні грудня у місті біля контори Любомльського держлісгоспу, на площі перед райдержадміністрацією. Вартуватиме ялинка – від 35 гривень.

Працівники лісової охорони наголошують, щоб саме у такий спосіб обирали святкову ялинку, а не вирушали самостійно до лісу. Адже за незаконно зрубану лісову красуню доведеться сплатити штраф. До прикладу, ялинка, діаметр пня якої становитиме 10 см, лісопорушнику обійдеться у 332,89 гривень (сюди входить сума збитку, заподіяної лісу з урахуванням індексації та адміністративний штраф). Рейдові бригади уже посилено патрулюють лісові масиви, слідкуючи за порядком. На сьогодні у ДП «Любомльський лісгосп» складено два протоколи.   

Щоб унеможливити незаконні продажі ялинок, як і в попередні роки, новорічні деревця матимуть спеціальні бирки зі штрих-кодом, в якому міститиметься вся необхідна інформація про дерево. Отож, якщо ви придбаєте ялинку без бирки, знайте: вона незаконно зрубана. Купуючи таке дерево, ви автоматично стаєте співучасником незаконних дій і можете бути затримані рейдовою бригадою лісівників і правоохоронців.

Переглядів: 446 | Додав: luboml | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar