Головна » 2018 » Травень » 09

Пам'ять не має впливу часу. Вона завжди живе у душах та передається із покоління в покоління. Чимало полеглих бійців під час Великої вітчизняної війни лишились невідомими, часто їх останнє місце спочинку стало у лісах, серед шумливих сосен та берізок. Зі святим обов’язком простого християнина та громадянина своєї держави лісівники у своїх обходах доглядають за могилами невідомих солдат. А у зв’язку із тим, що у нашому краї були і партизанські загони, і загалом лісові терени не раз допомагали та рятували громадян в неспокійний воєнний час, таких поховань немало. Одними із таких місць вічності та шани є братні могили невідомих солдат серед лісу у Мосирському лісництві, в урочищі Землиця.

Територія Мосирського лісництва дуже багата на історію. Зокрема, цікава оповідь про це урочище. За спогадами тутешніх місцевих, Землиця – колишнє польське село. Така співзвучна його назва – від лагідного звертанн ... Читати далі »

Переглядів: 596 | Додав: luboml | Дата: 09.05.2018 | Коментарі (0)

Цьогоріч зустрічаємо 73-тю річницю перемоги над фашизмом у Другій світовій війні. Традиційно, з нагоди цієї дати проходять урочистості біля пам’ятників, Меморіалів Слави. Участь у мітингу з нагоди вшанування ветеранів та пам’яті про тих, хто віддав своє життя у кривавій боротьбі за мир, взяла делегація працівників ДП «Любомльський лісгосп» на чолі із директором Володимиром Туревичом. Адже з повагою і шаною вклонитися усім живим мужнім захисникам держави, сказати слова вдячності за подвиг, та згадати хвилиною мовчання полеглих – це обов’язок поколінь, пам’ятаючи.

... Читати далі »

Переглядів: 505 | Додав: luboml | Дата: 09.05.2018 | Коментарі (0)