Головна » Архів матеріалів

Гарячий грибний сезон триває. Щедрий урожай цих дарів природи радує чи не кожного жителя, котрий мешкає поблизу лісу, усіх любителів тихого полювання. Працьовитий люд і заробляє, і на зиму запасається.

Тож на актуальну тему: які можна збирати гриби та споживати, а яких треба остерігатися говорили із учнями 6, 8 класів, дітьми, котрі відвідують шкільні лісництва. Зокрема такі зустрічі провели у Головненській та Куснищанській школах. Розповіли про правила збору грибів начальник відділу з охорони та захисту лісу Андрій Глух та інженер лісового господарства Юрій Загоруйко. Під час бесіди учні розглядали на зображеннях, який вигляд мають ті чи інші гриби, поширені у наших краях, знайомилися із грибами-дві ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: luboml | Дата: 05.10.2017 | Коментарі (0)

Цікавість до природи, до секретів її будови та розвитку, врешті, прив’язаність до лісу у нього зародилися ще змалку. Це про Юрія Загоруйка – нині досвідченого інженера лісового господарства ДП «Любомльський лісгосп», адже працює незмінно на одній посаді після навчання та служби в армії 15 років. У цій всеохоплюючій роботі повинен знати усі тонкощі та закони лісу, правильну організацію роботи у лісовому господарстві від початку вирощування лісу, доглядів за молодняком до відведення площ під зруб. А в процесі ще чимало проблемних ситуацій: пошкодження лісових масивів буревіями та шкідниками і швидке вирішення, як діяти, впровадження новітніх ідей та способів збереження дерев. Словом робочі будні насичені, клопотів вистачає. Та цим Юрій Леонідович живе, з ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Додав: luboml | Дата: 04.10.2017 | Коментарі (0)

Серед клопотів та круглорічних завдань щороку у лісовій галузі виокремлюється місце та час на проведення учнівських конкурсів. Вони націлені на виявлення творчих дітей, виховання любові та поваги до лісу, бережливого ставлення до навколишнього середовища, розуміння праці лісівника та ближчого знайомства і пізнання юними роботи у лісовому господарстві. У підсумку і свої таланти, і працьовитість, і небайдужість показали учні районних шкіл, спочатку взявши участь у районному, а потім в обласному етапах і непогано себе зарекомендували.

Першого дня осені традиційно урожаї-подарунки збирали у школах району: за свої, у творчих трудах проявлені таланти, школярі від лісівників Любомльського д ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: luboml | Дата: 26.09.2017 | Коментарі (0)

У день святкування дня працівника лісу маємо нагоду знову і знову наголосити на вагомості зелених насаджень для суспільства, підтвердити заслуги лісівників та висловити повагу до фахівців лісової справи, які свою працю і любов віддають лісу.

Впевнено стверджуємо, що це свято не лише свято лісівників, а й усіх жителів держави. Адже не знайти людини, яка б не бувала у лісі, не насолоджувалась його розкішною зеленню, чи то відпочивала у лісових насадженнях, чи то збирала поживні й корисні дари природи. Примноження багатства лісів – справа честі не лише фахівців лісу, але й кожного жителя району. Адже висаджене хоча б одне деревце на рахунку людини вважається, що недаремно життя прожите. А це підтверджують щорічні акції Майбутнє лісу у твоїх руках, учасниками яких є міс ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: luboml | Дата: 20.09.2017 | Коментарі (0)

Прийміть в цей чудовий, осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Велику цінність та значимість має ваша робота: примножувати та плекати молоді розкішні ліси – зелене багатство нашого краю, що забезпечує екологічну безпеку людей та гармонійну взаємодію суспільства і природи.

Тож нехай у вас і надалі все складається якнайкраще, хай ніколи не підводить здоров'я, добробут і щастя панують у вашому домі, шумливі ліси надихають на нові звершення.

... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: luboml | Дата: 16.09.2017 | Коментарі (0)

Патріотичний настрій створили у лісовому масиві Головненського лісництва, що в ДП «Любомльський лісгосп». У кварталі 44 неподалік новозбудованої лісової дороги, що сполучає села Городно – Масловець, на фоні зеленої стіни шумливих сосен піднесено й гордо виступає такий же сосновий герб… український тризуб. Його синьо-жовте забарвлення видніється ще здалеку, з-поміж зеленого віття.

Такий оригінальний знак-фігуру зробив і встановив майстер лісу Віталій Бортнічук. Ідея прийшла, коли розчищали від захаращення дорогу. Сосна із вигинами і розгалуженнями теж стояла на заваді. Але у дереві розгледіли цікаві форми, й одразу вирішили це використати. Обрізали, акуратно обтесали й надали йому нового незвичайного життя. А щоб довести до кінця це перевтілення, Віталій Олександрович пофарбував тризуб у національні кольори. Такий ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: luboml | Дата: 23.08.2017 | Коментарі (0)

Робота біля бджіл – відпочинок та задоволення

Пасіки у лісі – це одна із особливостей господарювання у ДП «Любомльський лісгосп». Тим більше, що мед із вуликів, які розташовані серед лісових масивів, екологічно чистий, незвичайний за смаком, цілющий…

На терит ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: luboml | Дата: 18.08.2017 | Коментарі (0)

Ліс милує око своєю неповторною красою, ліс – це праця, це – і відпочинок… Окрім неоціненно-корисних дарів, цілющих властивостей зелених насаджень, дивовижним скарбом-знахідкою у лісі є вода. Вода – це сік життя – сказав Леонардо да Вінчі. Без цієї речовини не можливо уявити життя на Землі. Хоча швидкими потічками славляться та чарують гірські краєвиди, але й у нас є річечки, які спокійними берегами пронизують зарослі, є синьоокі озера, озерця в обіймах дерев (їх багато у нашому краї), і зовсім маленькі водойми-ставочки. А є у наших лісах підземні артерії, що б’ють невпинно і невтомно на поверхню кришталево-чистою смачною та холодною водицею. Одне із таких джерел у своєму обході нещодавно привів до ладу май ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Додав: luboml | Дата: 17.08.2017 | Коментарі (0)

Посадки лісових культур, створені навесні, - це лише початок тої великої роботи лісівника – плекання та вирощування лісу. Щоб вивести малі саджанці, так би мовити, «в люди», щоб із тендітних пагонів вони перетворились у могутні дерева, треба прикласти зусиль і пильності. Догляди за культурами – одна із таких робіт. Із весни до осені – саме час на їх проведення.

Тонкощами цієї справи ділиться інженер з лісових культур Іван Каліщук: «Як і сільські культури, лісові також потребують догляду. Мета – пониження лісової рослинності, яка заважає росту та розвитку основних порід. Культурами називаємо саджанці до шести років, до цього часу у них ще не зімкнулись крони. Коли після 6-7 років крони зімкнуться, вони переходять у покриту лісом площу, де надалі застосовуються інші лісівничі заходи – освітле ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: luboml | Дата: 15.08.2017 | Коментарі (0)

Пора відпусток так і вабить відпочити, набратися сил та енергії, лишивши теплий спомин про літній курорт. Особливо, якщо у нашому мальовничо-озерному краї такі плани реально втілити у життя.

У перших днях червня відбулось урочисте відкриття бази відпочинку у с. Світязь працівників лісового господарства Волинського ОУЛМГ, яка діє при Шацькому держлісгоспі. Після відбудови та реального оновлення, у що вклали сили лісогосподарські підприємства області, цьогоріч вона приймає на відпочинок усіх бажаючих та в першу чергу лісівників та їхні сім’ї.

Чудовий дизайн те ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: luboml | Дата: 14.08.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 »