Головна » Архів матеріалів

розповідали у творах та зображували у малюнках учні 1-8 класів, взявши участь у щорічному традиційному конкурсі «Людина і ліс».

У ДП «Любомльський лісгосп» відбулися підсумки районного етапу конкурсу.

У дитячій уяві, яка з’явилась на папері в ілюстраціях молодших школяриків – ліс – справжній друг людини, помічник і годувальник. Ті розуміння знання, які учні змалку отримали про те, як берегти зелені насадження, примножувати, дотримуватись правил порядку, тиші – для звірів, пожежної безпеки – передали своїми ще не дуже сміливими порухами пензля й олівця, проте помітним художнім хистом. Отож і назви барвистих малюнків для першо-четвертокласників, свідомість яких тільки формується – повчально-серйозні: «Урок для сина: нехай палає ліс лиш осінніми барвами» 4-класниці Оксани Шименюк (І місце), «Хай шумить зелени ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: luboml | Дата: 17.05.2016 | Коментарі (0)

Дорогі жителі Любомльського краю!

Щиросердечно вітаю вас зі святом світлого Христового Воскресіння.

Цей благословенний час наповнює наші дні особливою радістю. Нехай же ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю благополуччя, віру, надію і любов.

... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: luboml | Дата: 29.04.2016 | Коментарі (0)

Команда 9-класників Куснищанського шкільного лісництва виборола ІІ місце на обласному зльоті шкільних лісництв, який відбувся нещодавно у Луцьку. Такий успішний результат наші юні природолюби показали, виступивши серед 17 найкращих учнівських лісництв Волині.

Як розповів керівник призерів-лісівників – Петро Антонюк, захід проходив два дні на базі Волинського коледжу Національного університету харчових технологій. Під час зльоту школярі презентували свою команду, представили досягнення шкільного лісництва, виконали тестові завдання, а також захищали науково-дослідні роботи. Із захистом за темою «Вирощення сіянців сосни ялини звичайної і сосни звичайної закритої кореневої системи в умовах Куснищанської ЗОШ І-ІІІ  ст.» на відмінно ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: luboml | Дата: 29.04.2016 | Коментарі (0)

Яку шкоду заподіює людська рука зеленим легеням планети – лісові, яких непоправних наслідків від неї зазнає екологія та як за ці дії відповідатиме порушник перед законом – з такими актуальними питаннями інженер ОЗЛ ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Прокоса виступив перед учнями  та вчителями Нудиженської школи.

Інформуючи про особливі прикрі і сумні  випадки, які сталися минулого року у лісових масивах нашого району, працівник підприємства водночас демонстрував фото-слайди. Показував, зокрема, місця, де на сільськогосподарських землях виникли пожежі  внаслідок спалювання сухої трави,  після чого вигорів самосів сосни, а також – на сором жителів! – звалені купи сміття побутових відходів просто у лісі. Розповідав інженер дітям про культуру поведінки у лісових масивах та дотримання правил пожежної безпеки.

... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: luboml | Дата: 29.04.2016 | Коментарі (0)

На заняття зі шкільного лісництва до Куснищанської школи у післяобідню пору  збирались хлопчаки і дівчатка 8-9 класів. А тим часом гостям із державного підприємства «Любомльський лісгосп», які у той день завітали до юних лісолюбів, проводив екскурсію завзято й енергійно їх учитель – Петро Антонюк.

Цей молодий чоловік, маючи за плечима вищу освіту лісівника Київського університету та пропрацювавши перед тим спочатку у міжгосподарському, а потім – у Прибузькому лісгоспах, сьогодні виховує молоде покоління. Із дітьми ладнає чудово, має свій підхід до навчання та порозуміння, сумлінно веде гурткову роботу, тому і відзначається його лісництво – найкращим у районі. А нещодавно у школі відчинились двері нового кабінету для занять із лісівництва, про який керівник давно мріяв і який сам обладнав. Із неприхованим захопленням і радістю Петро Сергійович розповідає про п ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: luboml | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства оголошує два найулюбленіші конкурси – дитячих малюнків і творів. Тема – незмінна: «Людина та ліс». Вони проходять у рамках акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" і передбачають поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у дітей шанобливого ставлення до природи. Конкурси пройдуть у два етапи: до 16 травня – на рівні державних лісогосподарських підприємств, до 20 травня – на обласному рівні. Друкуємо положення про конкурси. На переможців, як завжди, чекають призи. ... Читати далі »

Переглядів: 1568 | Додав: luboml | Дата: 04.04.2016 | Коментарі (0)

Навесні, коли земля потрохи оговтується від холодів, а природа радує око і душу своїм пробудженням, лісівники приступають до головного завдання у своїй діяльності – посадки лісу.

Лісокультурна компанія, яка розпочалась близько двох тижнів тому у ДП «Любомльський лісгосп», нині у розпалі. Погодні умови раннього березня сприяють залісненню ділянок, тому треба вкластися у терміни, а у перші дні квітня працівники лісу планують завершити створення лісових культур. Як пояснюють фахівці, тому що зима цьогоріч була малосніжна, -- ґрунт не достатньо вологий, за винятком деяких низьких місць, отже варто швидко потрудитися, аби молоді сіянці майбутніх дерев добре прижилися.

На початку цього тижня у рамках традиційної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у тво ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: luboml | Дата: 23.03.2016 | Коментарі (0)

Березневі дні, здається, ще не тішили нас своїм справжнім теплом. Вчора ж, 20 березня,  наша планета проходила через момент сонячного рівнодення. Це вважається важливою віхою зміни сезонів і астрономічним початком весни. День весняного рівнодення – одне з найунікальніших явищ природи, суть якого, кажучи науковою мовою, зводиться до того, що «у момент рівнодення центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор». Кажучи простіше, в цей день Земля, обертаючись навколо своєї уявної осі, що проходить через полюси, одночасно рухаючись навколо Сонця, знаходиться в такому положенні по відношенню до світила, що сонячні промені, які несуть теплову енергію, падають прямовисно на екватор. Сонце переходить з південної півкулі в північну, і в ці дні у всіх країнах день майже рівний ночі.

Такий час настання весни наші пращури вважали святом ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: luboml | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Весна іде – красу несе. А красиве і особливе нас всюди оточує, треба лиш спостерегти його серед сірих буднів. Хіба ж не вирізняється незвичним і незвичайним колектив нижнього складу Любомльського держлісгоспу у тому, що чоловічою роботою тут справно керує жіноча рука?

Коли кажуть «начальник нижнього складу» – в уяві виникає владна начальницька постать. Аж тут – несподіванка: на території цього підрозділу державного підприємства вас зустріне невисокого зросту, симпатична, зі щирою посмішкою 35-річна Юлія Загура. Очолює вона колектив понад рік. І її зовсім не лякає, що робоче місце серед гулу естакади, курсування лісовозів, руху козлових кранів, серед складеного лісоматеріалу і усякого іншого не жіночого начиння і приладдя. Не бентежить і те, що її підлеглі – м ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: luboml | Дата: 15.03.2016 | Коментарі (0)

За нові, але ті ж, одвічні завдання взялися з початку року працівники лісової галузі. І якщо у зимові місяці більше уваги, зазвичай, приділяється лісозаготівлі, очистці лісу, то з наближенням весни робота по господарству у лісівників пожвавлюється. Місяць за місяцем - вона іде певним звичним циклом із вкрапленим вирішенням нагальних актуальних питань.

Про те, яка нині назріла праця у лісі, про намічені плани підприємства та загалом настрої працівників у новому 2016 році розповідає директор ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук:

«Невдовзі розпочинається лісокультурна кампанія, тож це питання на разі номер один. Завершується підготовка грунту на площах для посадок, уже замовлено у базовому Ратнівському розсаднику хороші сіянці сосни звичайної – 400 тисяч штук, 10 тисяч саджанців ялини, 15 тисяч саджанців в контейнерах дуба звичайного. Для доповне ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: luboml | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 14 15 »