Головна » Архів матеріалів

Жителі села Почапи завдяки цьому мають зручне і швидке сполучення із райцентром

Хороші дороги в лісі є вкрай важливими та зручними і для місцевих жителів, і для працівників лісового господарства. Якщо прості громадяни користуються лісовим шляхом, щоб добре доїхати по гриби-ягоди, а часто, простуючи ним, значно скорочують відстань до сусіднього села, то для лісівників така дорога відіграє велику роль у роботі. Це – і безперешкодне та швидке потрапляння у віддалені масиви лісової охорони у разі пожеж, випадків лісопорушень та браконьєрства, а ще доступний якісний доїзд лісовозної техніки до лісосічних ділянок,  отже стабільний процес лісозаготівлі – необхідної виробничої ланки підприємства.

Саме тому будівництву та ремонту лісових доріг лісгоспи сьогодні надають велике значення та увагу.

Днями і у ДП & ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: luboml | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Дерева скидають листя не просто так. Вони готуються до зими.

Яскравими органічними плямками, наче ненароком хтось то там, то там пролив фарби, виглядали на вогкій землі опалі осінні листки. День за днем – і суцільною золотисто-багряною ковдрою лягли вони долі, попід деревами.

Листопад. Назва цього місяця говорить сама за себе, хоча до його настання лист уже майже весь опадає і лише найстійкіші, які, певно, не злякалися рвучкого вітру та холод, тримаються на своїх гіллячках.

Сонячного дня захоплено розглядаєш під ногами барви осені, шелест під черевиками діє заспокійливо і врівноважує. Зовсім недалеко легким ск ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: luboml | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

День захисника України – свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції. Воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. Й донині нащадки козаків розвивають найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком доблесті і відданості Україні. Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!»
Тому й громадяни України є гідними нащадками великих прадідів, у їх жилах тече гаряча козацька кров і живе дух наших героїчних поперед ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: luboml | Дата: 13.10.2015 | Коментарі (0)

Юну Ельміру Алтаєву – переселенку із Донеччини, котра ось уже рік мешкає на Любомльщині, знають як дівчину із незвичною професією – кранівниця, яка працює на нижньому складі ДП «Любомльський лісгосп». Про це читали із місцевих видань, бачили на Інтернет-сайтах та телеканалі «Нова Волинь».

Так склалась доля, що після воєнних дій у рідному селі велика сім’я дівчини мусила тікати. Еля нині із сестрою мешкає у селі Запілля. На Волині в Ельміри розпочалося нове насичене життя. Вона влаштувалась на свою першу у житті роботу за професією машиніст мостового і козлового крану, яку минулого року здобула у Маріупольському професійно-технічному ліцеї. А нещодавно цю невисокого зросту, тендітну і симпатичну дівчину запросили, як цікаву неординарну особистість для зйомок у телешоу-програмі «Говорить Україна». Як розповідає Еля, відшукали її ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: luboml | Дата: 07.10.2015 | Коментарі (0)

Незвична, а може для декого й вперше почута професія пилоточ, справляє відчуття стриманості, гостроти, заліза. Дізнавшись більше про цей фах, стає ясно, що такий спеціаліст – ретельний і вправний, був і є важливим на виробництві у державному підприємстві «Любомльський лісгосп».

Понад 50 років пропрацював у лісгоспі Степан Федорович Різенко, 40 з яких – пилоточем. Кличуть професіонала у цех переробки деревини і зараз. Коли переповів, скільки-то механізмів колись треба було після зміни нагострити, уявився чомусь казковим персонажем, як пилки та ножі шикуються, йдучи до рук свого майстра. Але, виявляється, не все так легко і просто у пилоточа, моменти були різні.

Степан Федорович прийшов у лісгосп молодим, здобувши фах столяра, почав працювати в столярному цеху. Пригадує ще як у школі їх привозили на екскурсії побачити, як з-під майстровитих рук виходять різні дерев&r ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: luboml | Дата: 05.10.2015 | Коментарі (0)

Від досвітку до смерканку, із ранньої весни до пізньої зими усі дороги ведуть у ліс. А там! Малі пухнасті сіянці виструнчилися у рядочки на невеликому розсаднику – треба підготувати їх до посадки. Незабаром – школярі під’їхали, щоб ліс садити, треба їх проінструктувати, навчити лісівничому ділу. Спека почалася – тривожні дні, день і ніч патрулювання. Підростають культури – треба обкосити, щоб трава не заглушила. І за молодняком доглянути, освітлення вчасно зробити. У лісі людей повно – гриби, ягоди, сезон полювання, треба за порядком слідкувати і за тим, як дотримуються правил поведінки в лісі. А то для відпочинку і безпеки бесідку нову звести чи поновити. Прийшла пора, дозріло насіння – треба зібрати. А ще ж – планова лісозаготівля, організувати на лісосіці навантаження. А ще ж – постійний нагляд, щоб лісо порушень не було. І так день у день. Чи у до ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: luboml | Дата: 02.10.2015 | Коментарі (0)

Видатний письменник Костянтин Паустовський про лісівників сказав: «Треба дуже любити людей і землю, щоб віддати своє життя роботі, плоди якої до кінця так і не побачиш».

Під час однієї лісокультурної кампанії, коли школярі 8 класу брали участь у посадці лісу, тримаючи тендітні сіянці, цікаво міркували собі і мріяли, коли-то вони в цей ліс, висаджений їх руками, прийдуть погуляти, грибів назбирати. А їдучи часом із досвідченим лісівником, слухаєш дорогою розповідь: «Оце у 80-х роках моя посадка, он які сосни шумлять…» Тоді і розумієш плин невгамовного часу…

Інженер лісових культур державного підприємства Іван Каліщук – молодий 27-річний фахівець своєї справи. Він працює у тій царині, де діброви молоді ростять, за що через роки і роки молоде покоління дякуватиме, насолоджуючись шумом лісів.

Догляд за культурами у лісовій г ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: luboml | Дата: 25.09.2015 | Коментарі (0)

Шановні лісівники та учасники зборів!

Ліси – це національне багатство України, її гордість, це справді – легені планети. У день святкування дня працівника лісу маємо нагоду ще більше наголосити на вагомості зелених насаджень для суспільства, підтвердити заслуги лісівникам і висловити повагу до фахівців лісової справи, які свою працю і любов віддають лісу. Але це свято не лише лісівників, але і всіх жителів держави, бо не знайти людини, життя якої і праця якої б не були пов’язані з лісом. Примноження багатства лісів – справа честі не лише фахівців лісу, але й кожного жителя району. Адже висаджене хоча б одне деревце на рахунку людини вважається, то недаремно життя прожито. 

До плекання його величності лісу долучаються і фахівці лісової справи державного підприємства «Любомльський лісгосп», які усю свою професійність, ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: luboml | Дата: 23.09.2015 | Коментарі (0)

 

Підготувала Світлана МІСЬОНГ, прес-служба Волинського ОУЛМГ. 

(http://lis.volyn.ua/) 

Переглядів: 535 | Додав: luboml | Дата: 23.09.2015 | Коментарі (0)

Урочисті збори з нагоди професійного свята – дня працівника лісового господарства відбулися у державному підприємстві «Любомльський лісгосп». 

- У день святкування дня працівника лісу маємо нагоду ще більше наголосити на вагомості зелених насаджень для суспільства, підтвердити заслуги лісівникам і висловити повагу до фахівців лісової справи, які свою працю і любов віддають лісу. Це свято не лише лісівників, але і всіх жителів держави, бо не знайти людини, життя якої і праця якої б не були пов’язані з лісом. Примноження багатства лісів – справа честі не лише фахівців лісу, але й кожного жителя району, - наголосив у доповіді директор підприємства Сергій Боярчук.

Під час виступу Сергій Сергійович також розповів про результати, досягнення та сподівання. Так,  У цьому році на території Любомльського держлісго ... Читати далі »

Переглядів: 497 | Додав: luboml | Дата: 23.09.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 »